Business Skills Training & Revolving Fund

Donation Goal For This Project is € 10.000
10% Donaties/€ 9.000 Te Gaan
Doneer nu

Sinds het werkjaar 2012-2013 heeft Dertiende Ster ook sponsoring toegezegd voor het Revolving Fund programma. Jongvolwassenen, vnl. alleenstaande moeders, die in het eerste opleidingsprogramma blijk geven van initiatief, krijgen de kans om een soort “Basic Business Skills” training te volgen. Ook kunnen zij, op voorwaarde van het indienen van een business plan, een bescheiden startkapitaal lenen (microkrediet = revolving fund).

De opvolging verloopt in samenwerking met een verantwoordelijke van de Kebele (= wijkadministratie) waar de persoon in kwestie woont. Er dient een rekening geopend bij de bank, en het merendeel van het geleende bedrag wordt in principe op deze rekening gestort. Hoewel de eigenaar van de rekening als enige geld kan storten en afhalen, wordt het bankboekje bewaard bij de Kebele. Dit introduceert een extra controlepunt en drempel om geld af te halen voor andere doeleinden dan het ontwikkelen van de business. In de meeste gevallen wordt het geleende bedrag binnen het jaar terugbetaald.

Dankzij deze training en microkrediet kunnen zij een beperkt maar stabiel inkomen verwerven en zijn ze niet langer afhankelijk van onzekere dagarbeid. Ook kunnen zij hun kinderen naar school laten gaan. Jaarlijks worden hiermee 80 jongvolwassenen bereikt. Dit programma wordt momenteel gefinancierd via Dertiende Ster door Children’s Hope vzw.