Little Heaven Second House

Doneer nu

Little Heaven Second House is een opvangtehuis in Addis Abeba voor aidswezen ouder dan 12 jaar, waarvan de opstart in 2008 gefinancierd werd door Dertiende Ster. Dit project werd in partnership met Siddhartha vzw (http://www.siddartha.be) gerealiseerd.

Siddartha heeft op dit moment twee opvangtehuizen voor weeskinderen met HIV/Aids in Addis Abeba. De projectmedewerkers van ‘Little Heaven’ verzorgen er al jaren op een liefdevolle manier de kinderen met als doel hun levensverwachting te verhogen. Daarenboven begeleiden ze de kinderen om hen, in de mate van het mogelijke, een normale jeugd te laten beleven.

Eind 2010 werd de beslissing genomen om na 3 jaar de financiering van Little Heaven Second House van Siddartha niet te verlengen De redenering was dat Siddartha haar project ondertussen ook zonder Dertiende Ster kon financieren, en dat tegelijk de nood in Gondar bij Yenege Tesfa groter was. Siddartha zorgt nu nog altijd, samen met andere partners zoals Amaresh (http://www.amaresh.be) en Sterren voor Ethiopië (http://www.sterrenvoorethiopie.be), voor een duurzame toekomst van het project.