COVID Wijnactie 2020

Geen wijnproeverijen, wel online verkoop in 2020

Jammer genoeg ziet het ernaar uit dat we nog wel een tijdje zullen opgescheept blijven met COVID-19. Dat betekent dat het voorlopig ook niet mogelijk is om fysieke bijeenkomsten te organiseren om wijn te proeven en te verkopen.
We schakelen dus tot nader order over op een volledige online verkoop van ons bestaande gamma. Je vindt alle wijnen en gins in onze webshop.

Praktisch

We mikken voor de levering op de eerste helft van december. Wil je je bestelling vroeger? Geef dit dan aan bij de opmerkingen of stuur ons een mailtje, dan doen we ons best om je bestelling wat vroeger af te leveren.

Grasduin dus gerust door de webshop en geef je bestelling zo snel mogelijk door.

Proefnotities

Hieronder sommen we nog even voor het gemak alle wijnen op met hun proefnotities:

Sprankelend

Een blend van champagnedruiven Pinot Noir (54%) en Chardonnay (46%). De tweede gisting van 12 maanden geeft een fijnmazige bubbel. In de 1ste neus aardbei, perzik en abrikoos. Na het walsen gistingsaroma’s met toast en brioche. Een fruitige lange afdronk met fijne zuren!
Een prosecco met een fijne pareling door de Charmatmethode (afgesloten tank). Deze monocépage van de proseccodruif geeft aroma’s van rijpe appel, citrusvruchten en witte bloemen.Frisse aanzet met een zeer fruitige afdronk.
Gemaakt met de beste druiven van de wijngaard, met hoofdzakelijk Macabeo druiven, maar ook Xarello en Parellada voor extra complexiteit en finesse. Voor deze cava werd de “Methode traditionnelle” toegepast. De stijl van deze cava is droog en mooi strak en fris.

Witte wijnen

Lichte, helder strogele kleur. Fijne aroma’s van passievrucht, pistache en rijpe mango. Goede mondvulling met strakke onderliggende zuren die de wijn elegant en levendig houden. Medium lang en intense afdronk.
Frisse droge wijn met in de neus behoorlijk wat wit steenfruit, limoenen, ananas en verse amandelen na het walsen. Zeer mineraal met een geur van vuursteen. Schitterende aciditeit met opnieuw wit steenfruit in de smaak. Fruitige en mineralige afdronk. Lekker bij salades, vegetarische pasta, pasta met zeevruchten of kip, koud buffet, quiche, gebakken visgerechten en kaasfondue.
Deze Chardonnay biedt een zeer expressieve neus met aroma’s van steenvruchten (abrikoos en perzik), witte bloemen en een amandeltoets. De smaak is vol en fruitig met  mango en verse abrikoos. De finale is levendig met subtiele hints van hout ( 3maanden) . Volle en complexe wijn om te drinken bij visgerechten met (room)saus, kreeft, paella,  (gegratineerde) visschelp en gebraden kip
Op fruit gevinifieerde volle witte wijn. Voor het walsen noties van ananas en citrus. In de tweede neus meer tropisch fruit met perzik en lychee geflankeerd met een zachte rozengeur. Een evenwichtige zuurgraad en een aanhoudende finish geven deze wijn veel structuur. Lekker bij salades, vegetarische pasta, pasta met curry, Oosterse keuken en kruidige gerechten
Lichte, helder strogele kleur. Fijne aroma’s van citrus, meloen en peer. Goede mondvulling met strakke onderliggende zuren die de wijn elegant en levendig houden. Medium lang en intense afdronk. 2 maanden Franse eik.
Droge frisse wijn met groengele reflecties in de rand. Subtiele neusaroma’s leveren kruisbessen, citrusvruchten, buxus en gras. Zeer mineraal met noties van vuursteen. Elegante wijn met veel finesse en een mooie aciditeit door het dominante appelzuur.

Rosé wijnen

Zalmroze fruitige rosé met veel rood en zwart bessenfruit in de neus. De naam van de wijn komt uit het lokale dialect en verwijst naar de kleur van een (nog niet al te rijpe) kers (“cirasce”).De Montepulciano druif geeft donkere rosé’s met onmiskenbare zoete en zure(morel) kersen. Fris en fruitig in de mond.
Verleidelijke blush wijn met fruitige aroma’s van citrus, rode appels, rijpe aardbeien en rode bessen.Na het walsen een lichte subtiele kruidigheid. Een volwaardige champagneblend zonder bubbels: complex met lengte en structuur.

Rode wijnen

Kersenrode wijn met een paarse schakering in de rand. Rozen en viooltjes domineren de neus gevolgd door kruidige en fruitige aroma’s van vanille, woudvruchten en kersen. Vlot in aanzet en intens fruitig met soepele tannines. Houtopvoeding: 6 maanden. Zeer evenwichtig in zijn prijsklasse. Drinkt lekker bij BBQ, pizza, spaghetti Bolognaise, coq-au-vin en pasta’s met vlees.
De wijn is donker robijnrood en heeft karakteristieke geuren van zwarte kersen en braambessen. Zeer krachtige, volle smaak met aangenaam rijp zwart bessenaroma’s, een zweem van kruiden en ceder. Fluwelige looistoffen zorgen voor een evenwichtige structuur. 4 maanden gerijpt op eik.
De wijnstokken voor deze Grenache werden al in 1954 geplant. Een laag rendement in de oogst zorgt voor een zeer geconcentreerde krachtige rode wijn. Twaalf maanden opvoeding in eik. Aroma’s van  zwart bessenfruit, anijs, kruidnagel, gerookte aroma’s en leder geven veel complexiteit. Soepele looistoffen zorgen voor structuur en bewaarpotentieel. Op kamertemperatuur drink je hem best bij kalfsgebraad, lamsfilet, parelhoenfilet met graanmosterdsaus, struisvogelfilet , pluimwild en kaasschotels.
Diepe intense robijnrode kleur. Complexe neus met aroma’s van kersen, rijpe frambozen, aardbeien, groene peper, noten, ceder (6 maanden eik) en leder. In de mond is deze wijn bij aanvang zacht met fluwelige tannines die zorgen voor een krachtige en langdurige afdronk. Malbec stokken >100jaar!
Diepe intense robijnrode kleur. Complexe neus met aroma’s van kersen, rijpe frambozen, aardbeien, groene peper. In de mond is deze wijn bij aanvang zacht met fluwelige tannines die zorgen voor een krachtige en langdurige afdronk. Malbec stokken >100jaar!
Monocépage van de Primitivodruif (100%) met een diepe kersenrode kleur en een rijke geconcentreerde fruitige neus van kersen en bessen. Frisse aanzet door de mooie zuren en fluwelige tannines. Opnieuw veel zwart bessenfruit in het middenstuk gevolgd door een lange finale. 12 maanden hout.
De wijn is donker robijnrood en heeft karakteristieke geuren van zwarte kersen en braambessen. Zeer krachtige, volle smaak met aangenaam rijp zwart bessenaroma’s, een zweem van kruiden, tabak, ceder en chocolade. Fluwelige looistoffen zorgt voor een evenwichtige structuur. 12 maanden gerijpt op eik.
Rijping gedurende 12 maanden in betonnen cuve. Alle ingrediënten zijn aanwezig: zwart fruit, kruiden met veel peper en leder. Zeer fluwelige looistoffen vervolmaken de ronde structuur en een kruidige lange afdronk zorgt voor de apotheose.

Gins

Premium gin gemaakt op basis van 11 botanicals die elk afzonderlijk worden gedistilleerd en nadien zorgvuldig worden geblend.Botanicals: limoen, appelsien, koriander zaad, vanillestokjes, jeneverbes, kardemon, zoethout, angelica-wortel, iris-wortel, Jamaicaanse peper & anijszaad
Italiaanse limoncello gin gedistilleerd op citroenen (Amalfi-kust), Italiaanse jeneverbessen en nog 5 andere botanicals waaronder koriander, engelwortel en kassia.
Nieuwste Malfy telg gemacereerd op pompelmoes en rabarber. Kruidig en fruitig!
Deze Arancello gin is gemaakt op basis van bloedappelsienen uit Sicilië. Onder vacuüm gedistilleerd met veel jeneverbessen in de neus.
Italiaanse limoncello gin gedistilleerd op citroenen (Amalfi-kust), Italiaanse jeneverbessen en nog 5 andere botanicals waaronder koriander, engelwortel en kassia. In cadeauverpakking met glas.